domingo, 7 de agosto de 2011

Diari/o d'/e una colombiana (Dia 6)


Avui dia d'aeroports. De Manizales a Bogotà i d'aquì a Medellín. Ara sí que ja sóc a la terra que em va veure néixer. Oficialment sóc una "paisa" (és com anomenen els de la zona de Medellín) que va néixer a Amalfi. Estava previst que visitéssim el poblet dilluns però no podrà ser. I no passa res. Us explico: avui hem parlat ja amb Madre Aurora, la monja que va fer tot el contacte amb els meus pares fa 28 anys. Ens ha comentat que per raons de seguretat importants no recomanen anar al poble, són com quatre hores de camí des de Medellín. Millor no anar-hi. Hi ha hagut també canvi de plans per poder veure-la a ella. I la veritat és que tantes hores de carretera jo no les he vist mai clares. I la meva prioritat és veure a Madre Aurora. Així que, "no hay mal que por bien no venga". Si als papers posa que vaig néixer allá, jo m'ho crec. Feia gràcia, però més que en fa veure la tasca que porta a terme tota la vida aquesta monja amb els joves en reinserció. A més dels records i les emocions que comporta.
De moment, demà visitem Medellín i arribem a temps per la desfilada dels "silleteros" amb les flors. Durant deu dies ha tingut lloc a la ciutat la Fira de les flors, coneguda internacionalment.

***

Hoy día de aeropuertos. De Manizales a Bogotá y de aquí en Medellín. Ahora sí que ya estoy en la tierra que me vio nacer. Oficialmente soy una "paisa" (es como llaman los de la zona de Medellín) que nació en Amalfi. Estaba previsto que visitáramos el pueblo el lunes pero no podrá ser. Y no pasa nada. Os cuento: hoy hemos hablado ya con Madre Aurora, la monja que hizo todo el contacto con mis padres hace 28 años. Nos ha comentado que por razones de seguridad importantes no recomiendan ir al pueblo, son como cuatro horas de camino desde Medellín. Mejor no ir. Ha habido también cambio de planes para poder verla a ella. Y la verdad es que tantas horas de carretera yo no las he visto nunca claras. Y mi prioridad es ver a Madre Aurora. Así que, "no hay mal que por bien no venga". Si los papeles pone que nací allí, yo me lo creo. Hacía gracia, pero más me hace ver la tarea que lleva a cabo toda la vida esta monja con los jóvenes en reinserción. Además de los recuerdos y las emociones que conlleva.
De momento, mañana visitamos Medellín y llegamos a tiempo para el desfile de los "Silleteros" con las flores. Durante diez días ha tenido lugar en la ciudad la Feria de las flores, conocida internacionalmente.

MSM

2 comentarios:

Còdol dijo...

Espero que sigui molt prolífic, Mariel!

Mulashak dijo...

Gràcies maco!!! :)