domingo, 7 de agosto de 2011

Diari/o d'/e una colombiana (Dia 5)


Dia rural donde los haya. Hem caminat envoltats de papallones i hem arribat fins el cor pur del país. Pel matí hem visitat un "arbolario", on ens han mostrat els arbres de bambú típics de la zona (guaduas) i el "mariposario"; es veu que n'hi ha moltes al país, no ho sabia. Hem caminat uns pocs metres envoltats per unes mil papallones i fins i tot una se m'ha posat al cap. No s'han deixat agafar però sí fotografiar.
I, per la tarda, hem gaudit d'unes dues hores intenses i molt interessants on ens han explicat i ens han mostrat el producte per excel.lència de país: el cafè. Hem arribat fins l'Hacienda Venecia, que posseeix més d'un milió de plantes de café per cultivar-les, on ens han explicat la història de Juan Valdez (el gran Cafè de Colòmbia), ens han passejat per les terres, entre milions de tonelades de grans de cafè, el procés. Ha estat molt interessant poder veure com treballen, la duresa de ser recollidor de cafè en valls empinadíssimes.
Ja podem dir que hem estat al cor del país. Tot un honor.

***
Día rural donde los haya. Hemos caminado rodeados de mariposas y hemos llegado hasta el corazón puro del país. Por la mañana hemos visitado un "arbolario", donde nos han mostrado los árboles de bambú típicos de la zona (guaduas) y el "mariposario", se ve que hay muchas en el país, no lo sabía. Hemos caminado unos pocos metros rodeados por unas mil mariposas e incluso una se me ha puesto a la cabeza. No se han dejado coger pero sí fotografiar.
Y, por la tarde, hemos disfrutado de unas dos horas intensas y muy interesantes en las que nos han explicado y nos han mostrado el producto por excelencia de país: el café. Hemos llegado hasta la Hacienda Venecia, que posee más de un millón de plantas de café para cultivar, nos explicaron la historia de Juan Valdez (el gran Café de Colombia), nos han paseado por las tierras, entre millones de toneladas de granos de café, el proceso... Ha sido muy interesante poder ver como trabajan, la dureza de ser recogedor de café en valles empinadísimas.
Ya podemos decir que hemos estado en el corazón del país. Todo un honor.

MSM

No hay comentarios: