martes, 28 de diciembre de 2010

Santa innocència!


I que en som d'innocents quan som petits! I què macos! Però quan ens fem grans, la paraula agafa un altre caire (tampoc tan diferent) i es converteix en una tradició que se celebra arreu del món. Amb la llufa hem crescut i ens hem fet innocentades els uns als altres. Qui no ho ha patit?!

Com bé diu la Vikipèdia: "El dia dels sants innocents se celebra fent bromes a familiars i amics. Se celebra arreu d'Espanya i a diferents països hispanoamericans, i és semblant a l'anglosaxó Dia dels Folls o el francès Peix d'abril tot dos celebrats l'1 d'abril. Per altra banda, la relació entre les bromes i burles generalitzades i la llegenda dels infants degollats en època de Jesucrist s'estableix a partir de les enganyifes que els pares dels infants es van haver d'empescar per tal de protegir els seus petits de l'assassinat i allunyar-los dels perseguidors enviats per Herodes". Per a més informació: http://ca.wikipedia.org/wiki/Sants_Innocents

A mi m'agradaria seguir sent innocent tota la vida, com quan som petits que tot ens sembla tan estrany i relacionem les coses a la nostra manera. Perquè, de vegades, més val fer-se l'innocent i l'orni. Surt a compte!

Feliç dia dels Innocents!