miércoles, 9 de marzo de 2011

Aquells meravellosos Vint-i-un (21)


I va començar el compte enrere; bé, millor dit, endavant: 1,2,3,4,5... fins a 21 passes, que són les que em van portar a aquell raconet del barri de Gràcia de Barcelona. Un petit gran tresor que em va deixar amb la boca oberta (per menjar, és clar), i em va transportar als primers anys del segle XX caminant per aquells carrers estrets. Ho recordo com si fos ahir: jo en tenia vint-i-un, espavilada, presumida i decicida; com 21 eren els plats que composaven la carta d'aquella joia de la restauració que feia un parell de mesos que començava a respirar. I així era com es deia el mateix restaurant: Vint-i-un. O 21, com dirien els matemàtics.
Quasi fent cantonada amb el carrer de casa meva, en ple cor de Barcelona s'amagava aquell indret que tantes nits i migdies veia passar les meves converses, els meus moments, les meves il·lusions i frustracions, els meus retrobaments... la meva vida.
Un espai petitet i molt acollidor amb una cuina respectuosa, honesta, pura, amb vida pròpia: amanida amb formatge de cabra i formatge dolç, guacamole amb sahimi de tonyina, musclos gratinats, l'empedrat de bacallà amb crema tèbia de porros o el conill desossat marcat a la planxa amb romesco. Plats que canviaven segons la temporada i que em sorprenien cada vegada que m'hi deixava caure.
Però el millor de tot, sabeu què és? Que encara hi és. Que ha aguantat el pas inexorable dels anys sense defallir mai, sempre exigint-se més, conservant l'esperit autèntic amb què va nèixer i que l`ha convertit en un dels més respectables de les guies gastronòmiques.
I què? Us ho perdreu?

http://www.21plats.com/

MSM