martes, 19 de octubre de 2010

El lector - The Reader


El lector, de l'autor alemany Bernhard Schlink. Una història amb l'holocaust de fons. Kate Winslet va guanyar l'Oscar a millor actriu pel seu paper com a protagonista de l'adaptació cinematogràfica. A més d'altres premis.

Just he acabat el llibre; la pel·lícula no l'he vist. És una història una mica densa al principi, amb uns personatges que costen d'assimilar, sobretot la seva relació (per a les ments més conservadores). Però amb un desenvolupament àgil, a mesura que avança. I amb un descobriment "fantàstic" de la protagonista que et fa sentir molta empatia amb ella i admirar la tasca que fa ell a partir del moment que el descobreix. El millor, el final, que fa maco/bonic, però trist alhora, l'argument del llibre. Després d'aquest final: culpa, nostàlgia, amor, indecisió, inseguretat... Afloren sentiments sorgits de la relació dels protagonistes. Lectura, doncs, recomanable.

SINOPSIS:
Cuando cae enfermo en su camino a casa desde el colegio, Michael Berg, un joven de 15 años, es rescatado por Hanna Schmitz, una mujer que le dobla la edad. Ambos comienzan un inesperado y apasionado idilio, hasta que Hanna desaparece inesperadamente. Ocho años después, Michael, convertido en un joven estudiante de derecho, vuelve a encontrarse con su antigua amante mientras está como observador en un tribunal donde se están juzgando a un grupo de mujeres colaboradoras de la Alemania Nazi. Hanna está acusada de participar en el asesinato de 300 mujeres judías durante el Holocausto y rechaza defenderse a sí misma. Michael, gradualmente, se va dando cuenta de que Hanna, el amor de su juventud, guarda un secreto que considera aún más vergonzoso que el asesinato.