sábado, 8 de enero de 2011

Una de calçots!


Ja són aquí! Ja han arribat! De fet, ara la temporada de calçots s'allarga tot l'any en molts llocs. Però l'auge seria aquests pròxims mesos. Una servidora avui s'ha menjat els primers de l'any i repetiria i repetiria... M'encanten! I què faríem sense aquesta meravellosa salsa romesco? Ara toca assistir a calçotades a "tutti plen" i fer tot el ritual que els envolta.

Para los que no sepan de qué se trata, se trata de un manjar típico ancestral de Catalunya de la zona sur que necesitáis los siguientes ingredientes:

- Calçots (cebollones?)
- Salsa romesco
- Un babero
- Guantes de plástico (ahora está de moda aunque no sea auténtico, pero va de coña)
- Una teja (en la que poner los calçots)
- Un encargado/"pringado" que se dedique a hacerlos (siempre tiene que haber quién trabaje el fuego)
- Muuuuuucho saque.
- ¡ Y a comer!

I qui no té una platet rodó penjat per casa amb la nostra foto al bell mig menjant un calçot ben sucat y la boca oberta per engolir-lo? Una foto no gaire de bellesa estètica però, això sí, molt autèntica.

Que aprofiti!

MSM