viernes, 20 de enero de 2012

Carrerons de Barcelona...


En la penombra de la Barcelona més tenebrosa, pocs anys després del començament de segle XX, Enriqueta Martí viu una doble vida, més agra que dolça: prostitueix i sacrifica nens del Raval per satisfer les necessitats més depravants de la burgesia catalana. Fins que el segrestament d'una de les nenes propicia el final de la gran madame i assassina.
Una obra musical de petit format, fosca, amb molts tocs burlesque/còmic, i grandíssims actors del panorama català (Pep Cruz, Mingo Ràfols, Roger Pera, Mercè Martínez) que fa les delícies de les 200 butaques que omplen cada nit des de la seva estrena. I una cover protagonista jove, amb força, impecable, que defensa amb dignitat i gosadia el caràcter d'aquella tètrica dona que es va fer famosa pels carrers estrets de la ciutat comtal: Maria Torras, actriu amb molts anys de teatre musical, estudis londinencs i la meva professora de cant. Aneu-la a veure! No us deixarà indiferent.

MSM

Haciendo ventosa


Chico conoce a chica en una discoteca. Se gustan. Terminan en el lavabo. Practican todo el Kamasutra (bueno, casi todo). Hasta que.... ¡se quedan pegados! Argumento sencillo y "¿me está pasando esto a mí" con el que empieza una obra de teatro musical entretenida, pegadiza (valga la redundancia), premiada y, sobretodo, original. Más de hora y media con sólo cuatro actores en escena: la pareja pegada, la enfermera loca-cachonda-divertida y el médico, que resulta que también es el pianista. Con unas canciones al alcance de todos, rítmicas, divertidas y normales (por normal me refiero que son tal cual, sin literaturizar; vamos, que se entienden). Desde luego, un musical para un situación atípica. O no tanto...
Muy recomendable.

MSM