jueves, 27 de enero de 2011

Pròximament... estrena


Avui m'he continuat reafirmant en la idea de què gran és la televisio. Avui he tingut l'oportunitat de ser en la gravació d'un programa que s'emetrà inminentment a Telecinco, creat per la Fábrica de la Tele (productora de 50-60 hores d'emissió a la mateixa cadena). Un programa que ja va tenir una edició anònima fa uns anys i que, en aquesta ocasió, comptarà amb gent coneguda/famosos/VIP/personatges de la petita pantalla. 

A part de fer-la petar una estona amb una presentadora prou coneguda (Momento Celebrity), filla d'una famosíssima periodista i presentadora de tota la vida, ens han donat una volta pel "plató", ens han explicat com funciona el programa, el contingut, les cents i cents d'hores que es necessiten per dur-lo a terme: ja no només per la part tècnica (càmeres, grues, il·luminadors, pantalles, quilòmetres de cables, estructures de tot tipus...), sinó per la part de contingut; redactors, guionistes que treballen en cadascun dels personatges, les milers d'hores de documentació que es necessiten (cerca d'imatges), els productors que cuiden que tot estigui a lloc, que no falti de res. Una bona colla de professionals que treballen amb un únic objectiu: entretenir. Sense comptar els canvis d'última hora que marca el "sobre la marxa", que decideix la cadena o que porten les noves idees.

I el més increïble és que la gent que està asseguda a casa, mirant aquest tipus de programes, o qualsevol altre, no té ni idea de la feinada que porta gravar dues o tres hores. És com tot: només es veu la punta de l'iceberg. Però hi ha molta molta gent i moltes moltes hore a darreres de cada projecte. I jo en formaré part algun dia, tard o d'hora. És fanstàstic, no us sembla?

MSM