lunes, 28 de julio de 2014

Què bé saber de números!


S'ha d'estar flipat per escriure una història com aquesta. I també s'ha de ser un geni. Tanta inventiva requereix d'una ment privilegiada. I mooooolt surrealisme i paranoia solitària. La història és molt entretinguda i, evidentment, disparatada. Actual i "gamberra" la recomano per passar una bona estona. 

MSM

Sinopsis:
Les probabilitats estadístiques que una analfabeta nascuda als anys seixanta a Soweto arribi a l'edat adulta i acabi un dia tancada en un camió de patates en companyia del rei de Suècia i del seu primer ministre són d'una entre quaranta-cinc bilions set-cents seixanta-sis milions, dues-centes dotze mil vuit-centes deu.
Això segons els càlculs de l'analfabeta en qüestió.
La petita Nombeko és una nena òrfena que treballa netejant latrines, però el destí li té reservada una altra sort. I és que el seu talent insòlit per a les matemàtiques i la seva curiositat infinita per aprendre la catapulten a l'altra punta del món, on viurà envoltada d'excèntrics i perillosíssims personatges: tres xineses molt imprudents, un americà ceramista i desertor del Vietnam, dos agents del Mossad, dos germans bessons que oficialment són una sola persona, una activista que va contra tot, una comtessa que es dedica a cultivar patates i, és clar, el primer ministre i el mateix rei de Suècia en persona.

1 comentario:

angels dijo...

Estic esperant a llegar-lo... i encara més després de la teva recomanació! Per què no? El surrealisme, de vegades, és més real que...