martes, 19 de octubre de 2010

El lector - The Reader


El lector, de l'autor alemany Bernhard Schlink. Una història amb l'holocaust de fons. Kate Winslet va guanyar l'Oscar a millor actriu pel seu paper com a protagonista de l'adaptació cinematogràfica. A més d'altres premis.

Just he acabat el llibre; la pel·lícula no l'he vist. És una història una mica densa al principi, amb uns personatges que costen d'assimilar, sobretot la seva relació (per a les ments més conservadores). Però amb un desenvolupament àgil, a mesura que avança. I amb un descobriment "fantàstic" de la protagonista que et fa sentir molta empatia amb ella i admirar la tasca que fa ell a partir del moment que el descobreix. El millor, el final, que fa maco/bonic, però trist alhora, l'argument del llibre. Després d'aquest final: culpa, nostàlgia, amor, indecisió, inseguretat... Afloren sentiments sorgits de la relació dels protagonistes. Lectura, doncs, recomanable.

SINOPSIS:
Cuando cae enfermo en su camino a casa desde el colegio, Michael Berg, un joven de 15 años, es rescatado por Hanna Schmitz, una mujer que le dobla la edad. Ambos comienzan un inesperado y apasionado idilio, hasta que Hanna desaparece inesperadamente. Ocho años después, Michael, convertido en un joven estudiante de derecho, vuelve a encontrarse con su antigua amante mientras está como observador en un tribunal donde se están juzgando a un grupo de mujeres colaboradoras de la Alemania Nazi. Hanna está acusada de participar en el asesinato de 300 mujeres judías durante el Holocausto y rechaza defenderse a sí misma. Michael, gradualmente, se va dando cuenta de que Hanna, el amor de su juventud, guarda un secreto que considera aún más vergonzoso que el asesinato.1 comentario:

César dijo...

Molt bona ressenya Mariel, felicitats! Et recomano la pel·lícula, em va agradar molt.

La ressenya m'ha agafat ganes de llegir més parts del teu blog, té molt bona pinta. :)