jueves, 4 de noviembre de 2010

Body Combat: ¡punys fora!


Ufff, adrenalina a tope! Cops de puny imaginaris, patades a lo Bruce Lee, saltirons diversos i ficar-se en el paper. Ahir vaig fer la meva primera classe de Body Combat, l'única que em faltava (després de tots els Bodys que hi ha, of course: Pump, Attack i Balance). I molt guai! Reconec que em sentia una mica com la Million Dollar Baby, el Jackie Chan o el Jean Claude Van Damme. Però, per aquells que no sapigueu de què va, us ho explico una mica més amb detall:

Es tracta d'una varietat d'arts marcials (què zen que sona... No sentiu violins oriental de fons?) amb música canyera, cosa que et motiva més. És un programa d'entrenament aeròbic, resistència i flexibilitat (ni que ho diguis, però ara ja estic una mica més entrenada que fa uns mesos) que combina i adapta moviments i tècnica de boxa (com Julio El Feroz de GH... jaja), kickboxing, karate, tai-txi, taekwondo, muay thai (toma ya amb els noms!) i altres arts marcials per crear una classe col·lectiva intensa al ritme d'una música amb efectes especials (especials? ehhh.. No sé si Steven Spielberg hi podria fer alguna cosa; si de cas, música amb efectes normals, no?). Encara que no hi ha contacte físic -es fa davant del mirall- cal donar cops i puntades, simular combats i entrenaments (això això, ficar-se en el paper i descarregar la ràbia contra el burro de turno que t'ha amargat el dia; tothom feia cares de ràbia i concentració! Com en una pel·li, vamos).

Quins músculs es treballen: Amb aquest tipus d'exercici s'involucra molt la part superior del cos, el que el diferencia d'altres disciplines aeròbiques. El body combat enforteix les espatlles, braços, abdominals i l'esquena (ai sí, que falta em fa. D'aquí une setmanes ja us explicaré la meva evolució).

Qui ho pot practicar: Està recomanat per a qualsevol edat i sexe. La brusquedat dels moviments ho fa desaconsellable per a les dones embarassades (homeeeee, i també per a les persones entradetes a certa edat que si fan una patada com les de ahir els hi surt la cama volant).

En definitiva, s'aprenen tècniques de defensa, s'allibera estrès i es cremen moltes calories. Ai dels lladregots miserables que intentin robar-me el bolso alguna dia, aniré plena d'adrenalina i motivació per fotre'ls una patada marciana en tota la cara. Ja veuràs, ja! (ara, que una servidora aixeca la cama fins a on pot, eh?)

No hay comentarios: