lunes, 18 de agosto de 2014

Fronteres



Ambientat en l'Empordà i la frontera amb França, és força amè, originalment escrit, ràpid, amb tocs humorístics prou bons. La història es repeteix: una parella i la seva història, les relliscades, el dia a dia, els començaments, la gent que els envolta... I les seves fronteres, que n'hi ha de molts tipus. I a través d'una geografia meravellosa com és la nostra a la part nord. Recomanable.

MSM

Sinopsi:

Aquesta novel·la comença amb un petó llarg davant la porta d’uns grans magatzems, entre vianants carregats amb bosses de plàstic. Qui són ells dos? Tardarem a saber-ho. Els protagonistes de la novel·la es diuen Pau i Teresa i són membres d’una parella de fet que es va prorrogant de manera automàtica, fins que es produeix el que ell anomena “la relliscada”, que té com a conseqüències un daltabaix emocional, un canvi de domicili i també un viatge a la frontera. En Pau i la Teresa es troben en trànsit, però no saben cap a on. Al capdavall, la provisionalitat també és provisional.

Més d’un centenar de capítols, sovint brevíssims, formen una imatge en moviment, que sedueix, commou i diverteix el lector. Dies de frontera és una novel·la sobre les parelles que triem, els pares que ens trobem i els fills que portem –o no– al món. I també sobre la joventut, una malaltia benigna de què cada generació tarda més a guarir-se.